Draaiorgel Huren

Het proces van componeren #3

Gepubliceerd op
12/4/2022

Hallo allemaal,

Iedereen houdt van muziek, zelf houd ik van verschillende soorten. Ik heb verschillende afspeellijsten met klassieke muziek, carnavalsmuziek, disco, rock, Hollandse krakers, top 2000, top 40, blues, jazz, flamenco en nog veel meer. Het liefst luister ik muziek waar ik vrolijk van word, maar waar ik precies zin in heb, dat wisselt per dag.


Overal waar je komt is geluid te horen, ook als er geen muziek aan staat. Ik maak dan muziek in mijn hoofd van alle geluiden die ik hoor. Al die geluiden hebben hun eigen klank en ritme. Het is mooi om verschillende klanken te combineren, zodat het samen weer iets nieuws wordt. Zo kom ik op ideeën voor nieuwe muziek.


Afgelopen jaar was ik veel meer thuis, helaas konden festivals en concerten waar ik naartoe wilde gaan om te kijken en luisteren of zelf op te treden niet doorgaan, maar tegenwoordig hebben we het geluk, dat er zoveel online kan. Eén ding wat we wel kunnen doen, is thuis muziek maken en luisteren. Een van de dingen die ik wil doen, wanneer we weer bij elkaar kunnen komen, is samen naar het draaiorgel luisteren. Welk nummer zou jij graag op het draaiorgel willen horen?